Innovatieconcept voor Business-to-businessmarkt

Tweedejaars studenten Business Innovation creëren een innovatieconcept voor Made for Moments om de Business-to-businessmarkt mee te betreden. Het merk Made for Moments is onderdeel van Sparkles, een creatief bedrijf met innovatieve technologie. Made for Moments faciliteert, ontwerpt en produceert gepersonaliseerde producten voor belangrijke levensmomenten op de consumentenmarkt. De ambitie is de dienstverlening met een passende workflow uit te breiden naar B2B. Daartoe zochten zij contact met de opleiding Business Innovation.

 

Innovatie-opdracht

In de aanloop naar de reguliere derdejaars stage voeren tweedejaars studenten Business Innovation gedurende 18 weken in duo’s een innovatie-opdracht uit voor een externe opdrachtgever. Daartoe zijn ze 1 dag in de week bij het bedrijf zelf aan de slag. De studenten Hedy Kamp en Marleen van Heumen gingen vanuit dit kader de uitdaging van Made for Moments aan.

 

Persoonlijke aandacht

Marleen: “Door veel onderzoek te doen naar de huidige markt en de behoeftes bij zowel de werkgever als de werknemer, zijn een aantal belangrijke inzichten boven water gekomen. Uit verschillende interviews bleek dat medewerkers meer aandacht zouden willen krijgen van collega’s en/of hun werkgever bij bijzondere levensmomenten. Daarbij is personalisatie erg belangrijk. De werkgever wil er niet te veel tijd in stoppen, maar het moet voor de werknemer wel lijken of er moeite in zit.”

 

Wenspakket

“Doordat de studenten bestaande kennis en nieuwe inzichten samenvoegden, is een uniek concept voor de zakelijke markt ontstaan: het wenspakket” vertelt Leonne Albers, Senior Creative Director van Made for Moments. Een pakket dat bedrijven cadeau kunnen geven bij het vieren van belangrijke levensmomenten van medewerkers, zoals een verjaardag, een in- of uitdiensttreding of overlijden van een dierbare. Het wenspakket is eenvoudig online samen te stellen uit diverse producten zoals een notitieboekje, pen, mok, kaart of bijpassende ballonnen. “De artikelen worden gepersonaliseerd door op klantniveau templates te maken,” legt Hedy uit. “Hierdoor heeft de klant veel keuzevrijheid en kan hij via Made for Moments snel en eenvoudig een cadeau geven met de gewenste persoonlijke touch.”

 

Nieuws